LET OP: gewijzigd bericht Examen Brandpreventiedeskundige I

In 2022 treden de nieuwe Omgevingswet en het BBL in werking. Deze wijziging in wetgeving heeft gevolgen voor het examen Brandpreventiedeskundige I.

De Omgevingswet en het BBL zouden met ingang van 1 januari 2022 in werking treden, maar de ingangsdatum is, waarschijnlijk, uitgesteld. Voor de examens houdt dit in dat de overgang naar examens op basis van het BBL is uitgesteld.

De examens in juni en december van 2021 worden afgenomen op basis van het Bouwbesluit. De eerste mogelijkheid om het examen op basis van het BBL te doen is op in maart of april van 2022. Het is in maart/april 2022 mogelijk om nog een herkansing van examenonderdelen te doen op basis van het bouwbesluit. Dit kunt u bij de inschrijving aangeven.

  • Laatst bewerkt 22 februari 2021